bluecult.blogg.se

Let's ride the waves

Eftersom vi är inne i den stekheta Juli månaden så passar det alldeles utmärkt att fördjupa oss lite i det softa surf livet.
Vissa av oss vet ju, att det finns en liten koppling mellan surfing och denim kulturen, hur?
Jo redan på 1900talet när Hawaii blev en as ball resort för turister så fick vi upp ögonen för surfing, något som invånarna där föddes in i. Vi var ju tvungen att få en bit av denna kakan, vi gjorde det till en oförglömig mix, typ 30år senare så tog vi med oss den softa surfkulturen till västkusten i Amerikat(Califooooorniiiaaa baby) och där fick det tuffa, slitstarka, long live the denim och  det saltvatten ruffsiga snygga håret och den grön av avund sexiga solbrännan och den imponerande balansen på en bräda på vågor, upp ögonen för varandra.
50-60talet gav oss allt det härliga kring livet, då var livsstilen att följa - soft, skön, avslappnad, don't care (but do care) attityd utan att vara dryg. snarare flummig. På samma sätt som att denim tog världen med storm och mycket power, näven mot luften och visa vad din åsikt var och att precis som med surf så var det också ett sätt att visa vart man stod och att man var en egen individ. Rebells som rebeller, på olika plan.
 
Så hur coolt är det inte att surfern Kassia Meador sa just detta - And, as with any trend this good, the look has yet to go out of style and continues to be emulated today.  “Levi’s and denim are synonymous with California, just like surfing is synonymous with California. Authenticity ties the two together and they both are part of that classic California style,” said pro surfer Kassia Meador. “Longboard surfing is the heritage of our sport. I like riding classic style boards at a classic California pointbreak like Malibu, and I like wearing authentic, classic denim like Levi’s.”( http://levistrauss.com/unzipped-blog/2014/07/making-waves-a-look-at-denim-and-surf-culture/)
(bild google)
(intervju med Kassia - http://www.huffingtonpost.com/cyrus-saatsaz/interview-with-kassia-meador_b_3309038.html )
 
Det vi finner så härligt just nu i våra egna butiker är ju faktiskt att vi har riktig nice cooperations med Jim Phillips och Rick Griffin. Det finns gudomligt vackra tees på herr med schyssta sufer prints att införskaffa i mängder, absolut inget du får missa. Dessa på herr funkar också på dig damen! Klipp av midjan och rulla upp ärmarna, är det 32grader ute så är ett hett tips att göra ett linne av teesen, as skönt! 
(bild google, jim phillips- se hans verk http://www.clubofthewaves.com/surf-artist/jim-phillips.php)
(bild google, rick griffin Kolla in hans verk- http://www.clubofthewaves.com/surf-artist/rick-griffin.php)
 
(Bild google - wow alltså havet och denim)
 
Regniga dagar inne så hett tips - Kolla på Lords of dog town här har vi allt det smaskiga vi drömmer om på sommaren.
 
Fortsätt rulla dudes och happy cowabunga!!! SURF'S UP!(Jag ska försöka slänga mig på en wake-board snart, så closeisch jag kan komma surf in Norrland)