bluecult.blogg.se

The famous Tuxedo. To - BING CROSBY

Ni vet världen bästa jul låt, White Christmas? Jag blir kär av att bara tänka på den, så ni känner igen Bing Crosby?

Bing Crosby rockade 1940-1950talet i Levis från topp till tå! Med sina kära 501 jeans och 506 trucker som bara fanns från 1936 fram till 1942.

Vi vet nu, att Bing var en oerhört känd sångare, det visste faktsikt de flesta under 40-50talet också, men incidenter händer… Det sägs att efter att Bing och hans vän varit ut på en jakt tur så skulle dom på kvällen checka in på sitt hotell i Vancover, Canada. Hotellet dock var inte särskilt medvetandes om vem Bing Crosby var, så receptionisten som tog emot dem på hotellet reagerade bara på deras utseende. Männen var helt klädd i denim och jaktutrustning, vilket då var oacceptabelt att ha på finare hotell även vapen var inte okej att ta med(får du inte nu heller), ni vet ju att förr var det bara ranch och gruvarbetare, alla handymans som hade denim som arbetskläder så det var ju inte okej att gå runt i dessa som ”vardagskläder”.  Men tydligen ska Bing ha sagt till receptionisten - “I’m sorry I didn’t bring my blue serge suit. I haven’t worn it since high school and it probably wouldn’t fit anyway.” Det var ju bra i alla fall att en uppmärksam anställd kände igen Bing Crosby och dom fick sitt rum ändå.

 

Så efter denna incident som Levi’s fick nys om så tog dom och gjorde The Bing Crosby Tuxedo(!) detta skedde 1951. Tuxen gjordes av överblivet material av 501 jeans, den fick en oerhört fin handgjord röd bröst brosch ”blomma” av LEVI’S Red tabs

Insidan av jackans slag fick prydas av en snygg lapp, hänvisad till alla hotell för kommande tider

 

“NOTICE: TO HOTEL MEN EVERYWHERE– THIS LABEL ENTITLES THE WEARER TO BE DULY RECEIVED AND REGISTERED WITH CORDIAL HOSPITALITY AT ANY TIME AND UNDER ANY CONDITIONS.  Presented to BING CROSBY.  Elko Blue-Serge Day, Silver State Stampede, June 30, 1952.  Signed– American Hotel Association by D.J. O’Brien, PRES.”

 

Hur coolt är det inte att han har varit en riktig Levis ambassadör!? Favoriterna helt enkelt, han hade dom i ur och skur.

(info från även mer där om både Lee, Wrangler och John Wayne, http://selvedgeyard.com/2009/10/17/history-of-denim-through-the-ages-western-wear-goes-hollywood/)

http://levisvintageclothing.com/bing/